Artikler fra FrilandsLiv

 • Minder vækker glæde

  I Den gamle By i Aarhus kan demente besøge erindringslejligheden indrettet som tilbage i 1950’erne. FrilandsLiv var med, da tre demensramte kvinder tog turen tilbage til deres barn- og ungdom. Et rørende og livsbekræftende gensyn.

 • Alt kan lade sig gøre – hvis man tror på det

  Siden hun var helt lille, har Stinna Tange fået at vide, at hun kan det samme som alle andre. Og ja, hun mangler et par ben. Men ser man bort fra det, er hun helt normal og lever et liv som de fleste af os andre. Altså på nær lige, når hun vinder EM, VM og OL medaljer sammen med hesten Smarties eller imponerer FrilandsLivs udsendte med en livskloghed, der sjældent er mødt hos så ungt et menneske.

 • Jeg tænker ikke over min alder

  Han er 71 år, og var i mange år ejer af Ebeltoft Folketidende og eget trykkeri. Men siden Niels Rasmus Hvitved som ung ved en tilfældighed havnede på en hesteryg, har dyret fyldt al hans fritid. For 10 år siden fik han øjnene op for military-genren, hvor igennem han også fandt kærligheden på ny.

 • Kunsten er et respektfuldt sprog

  Han har skrevet sange siden han var 13 år. Nu er han 64 og udgiver for første gang en bog for voksne, som en forløber for måske tre romaner med udgangspunkt i de steder, han opholder sig mest. FrilandsLiv har mødt Peter A.G. Nielsen.

 • - Før var jeg bare en bonderøv

  Han sagde ja til »Landmand søger kærlighed« i en alder af blot 25 år. Steffen Christiansen fra Thy er træt af fordomme om landmænd, og så savnede han den rette pige til at slå sig ned med på familiens gård. Nu har han fundet kærligheden – endda i Thy.

 • Fra drøm til virkelighed

  Ved Karise ligger landbruget Brinkholm, som ejes af 550 andelshavere, der ved fælles hjælp producerer og sælger grøntsager, mel, honning og øl.

 • Vi skal også tale om de svære ting

  Vinder af Vild med dans - Morten Kjeldgaard - finder det vigtigt at være åben også om de svære ting i livet. Det indebærer snak om glæden ved dans, men også om at miste sin far og at være homoseksuel.

 • Børn skal vokse op hvor der er ro

  Allan Olsen - meningsfyldt sanger, kunstner og sprogpoet. En type for sig, der ikke er sådan lige at greje og sætte i bås.

 • På landet hjælper vi hinanden

  Mesterkokken Francis Cardenau har gennem flere årtier hentet Michelinstjerner hjem til Danmark. Nu er han fyldt 60 år og sadler om.

 • Samsø-kokke med næse for mayonnaise

  På Samsø har to kokke succes med at producere mayonnaise tilsat lokale og smagfulde krydderurter.

 • Drømme skal udleves

  Familien Beha Erichsen er en af den slags familier, der udlever drømme og får os andre til at drømme med. FrilandsLiv har mødt Mikkel Beha Erichsen til en snak om den nyligt tilbagelagte sejltur rundt om Jorden og om tv-programmet »Kurs mod fjerne kyster«.

 • Dansk whisky i verdensklasse

  For godt 10 år siden begyndte ni whisky-entusiaster at eksperimentere med dansk kvalitetswhisky i et nedlagt slagtehus i den vestjyske landsby Stauning. Det gik godt, og det fik verdens største producent af spiritus øje på.

 • Livets opskrift giver mening

  Fleksibilitet og tid er blandt de ingredienser Sisse Fisker har valgt at komme i »livets opskrift«. En opskrift der også har lagt navn til hendes første bog og er filosofien bag hendes livsførelse.

 • Jim Lyngvild: Livet er at skabe II

  Jim er fra Albertslund og Morten fra Holstebro, og de ville gerne lidt ud på landet og så endte de i en vikingeborg tæt på Korinth på Sydfyn

 • Jim Lyngvild: Livet er at skabe

  - og at bo her ude på landet giver mit liv balance. FrilandsLiv har mødt Jim Lyngvild på hans ejendom Ravnsborg, til en snak om livet på landet, og om de glæder og udfordringer, det giver.

 • Tænketanken Frej vil rykke næste generation

  Fire unge kvinder står bag Frej, som er Danmarks eneste og første uafhængige fødevarepolitiske tænketank. Den vil mindske skel mellem landbrug, miljø, politikere og forbrugere – og så vil Frej bringe dialog, faglighed og nuancer ind i fødevaredebatten. FrilandsLiv har spurgt hvorfor.

 • Familieliv forenes ved Vesterhavet

  En vestjyde og en københavner forelskede sig, da hun lejede et værelse hos ham på Nørrebro. I dag er de gift, har fået en datter og er flyttet på en landejendom ved Varde. Kærligheden, gode naboer og en jahat har gjort livet på landet til et fælles ståsted.

 • Kærlighed til lyserøde tryner og hinanden

  Anita Rankenberg Juel købte 90 søer uden et CVR-nr., mens kæresten intetanende sad på en bar på New Zealand. FrilandsLiv har mødt den 27-årige kvinde, der driver Flintholm Økogrise og har over 7000 følgere på facebook til en snak om at udleve sine drømme og få karriere og parforhold til at gå op i en højere enhed.

 • Når passion bliver en levevej

  Mathilde Dam Jensen behandler heste med terapi og healing. FrilandsLiv har mødt »Fyns Hesteterapeut«, som drømmer om at gøre det til sin levevej.

 • Danmarks »ukendte« verdensstjerne

  Helene Blum og Harald Haugaard har succes som folkemusikere i store dele af verden. FrilandsLiv har mødt dem til en snak om musikken og det at være et godt menneske.