Teateranmeldelse: Kærlighed ved første hik sejrer som musical!

***** - Dejlig livsglad humørfyldt forestilling, som man kun kan blive i godt humør af. Robert Hansen og et helt nyt ungt skuespillerteam er i topform.
29-09-2018 07:00:46

Den kærlighed den kærlighed. For de fleste er den en svær størrelse, og ikke noget at spøge med – og slet ikke den allerførste gang.
Og netop det er essensen af den sjove, livsglade, opløftende, humørfyldte, kort skrevet pragtfulde opsætning af den nyskrevne musical Kærligved ved første hik, der får fem velfortjente store stjerner.
Musicalen er baseret på Dennis Jürgensens ungdomsroman fra 1981 om Anja og Viktor, og succesfilmen af samme navn fra 1999 med over 500.000 solgte biografbilletter.
I den romantiske musical er genhør med gruppen Innocent Bloods særdeles velkendte sange, men også tilført mange andre ørehængere: Wannabe, Ulven Peter, Jeg vil i seng med de fleste, Kærligheden kalder, Stupid man, og For kendt. Det, sammen med sjove, velplacerede, men til tider også forudsigelige replikker, og en flot scenografi og koreografi, gør musicalen til en sikker succes – et stort hit blandt yngre og ældre.
I musicalen følger vi Anja og Viktor i en historie, der springer frem og tilbage i tiden: Fra den allerførste gang de mødtes, og frem til i dag, hvor de er ægtepar tæt på skilsmisse, men hvor Viktor, dengang som nu, stadig er lige forelsket i sin Anja, der er blevet karrierekvinde, mens Viktor nu er brandmand, men samtidig mere mageligt anlagt med god fodbold i fjernsynet og en øl med vennerne.
Såvel i filmen som i musicalen spilles den nu voksne Anja af altid charmerende Sofie Lassen-Kahlke, mens Robert Hansen igen brillerer, nu som den voksne Viktor, der bare så gerne vil have sin Anja tilbage.
Især skal også fremhæves Nicolai Jensen, der her får professionel debut som unge Viktor: Han kan synge, danse, og fremføre replikker. Ham kommer vi til at se meget mere til.
Fremhæves fra premiereaftenen skal også de to helt unge Albert Willemoes Langdal og Herman Knop som henholdsvis Anjas og Viktors små brødre Esben og Brian.
I det hele taget er det et nyt ungt, spilleglad og velcastet team, der også byder på gensyn med herlige Joachim Knop og Karl Bille i bærende biroller.
Peter Langdal har instrueret løjerne, der på mange måder er ret forudsigelige, men måske netop derfor: Kærlighed ved første hik er en dejlig livsglad forestilling, man kun kan blive i godt humør af.
Kærlighed ved første hik spiller i Tivolis Koncertsat frem til den 7. oktober. Derefter Vejle, Esbjerg, Odense, Aalborg og der sluttes af i Holstebro i december måned.