Livet - hvor svært ka´ det være: En forløsende morsom forestilling

**** fire stjerner. Mange af de situationer, som Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard tager livtag med i farcen Livet - hvor svært kan det være, kan de fleste nikke genkendende til.
19-01-2019 14:00:00

I otte unikke scener, begyndende med afslutningen på livet for at slutte med barndommen, kommer de to livslange venner Tom og Alex, spillet af Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard, flot humoristisk, og poetisk rundt om livets mange forskellige stadier set gennem deres livslange venskab.

Det sker i Folketeatret og Aarhus Teaters opførelse af 1-akts farcen Livet – hvor svært ka´ det være. Forestillingen, der netop er draget på landsturné, er med tekst af de to skuespillere sammen med René Vase og Jannik Fuglsang. De to sidstnævnte står også for instruktionen.

Alex er manden med de store armbevægelser, mens Tom er den lidt forsigtige type, der først giver slip for en kort stund, da han bliver skilt. Med andre ord, så lever de to livet med oplevelser, med op- og nedture, parforhold, karriere, sådan som de fleste af os gør det. Derfor ikke uventet, at langt de fleste teatergængere vil kunne nikke genkendende til det, som opleves på scenen. Enten fordi vi selv har gennemlevet dem, eller fordi vi kan genkende sekvenser fra naboer, kollegaer, samlevers eller familiens liv.

Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard er, når de får de helt rigtige tekster at arbejde med, et par af vores største komikere. De forstår at holde de rigtige pauser, at lægge hovedet i de rigtige folder, og så forstår de som i stykket her, at præsentere livets banaliteter på en finurlig måde, så vi alle kan grine med, igen og igen.

Vi kan som tilskuere ikke lade være med at grine over de finurligheder Tom og Alex udsætter sig selv og hinanden for, måske ikke mindst, fordi vi genkender så meget af os selv i de to aktører. Og der er vel intet galt i godmodigt at kunne grine af sig selv, når situationen lægger op til det?
Forestillingen, der er lavet i co-produktion med Aarhus Teater, er netop draget på landsturné, der bringer Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard til blandt andet Rønne, Assens, Sønderborg, Horsens, Viborg, Grenå, Vejle og Esbjerg. Der sluttes den 18. marts i Helsinge i Nordsjælland.