Ghost- the muscial, er et vaskeægte hit

Ghost spiller på hele følelsesregistret og gik rent ind hos FrilandsLivs anmelder. Se den i Aalborg, Vejle, Esbjerg eller København.
23-03-2019 07:00:43

Der er masser af kærlighed, gys, gru, magi, flotte danseoptrin, fantastisk smukke kostumer, genial scenografi, dygtige sanger og skuespillere, og ikke mindst nerve i Heltemus Productions opførelse af Ghost, the Musical.
Mange kender filmen Ghost med Patrick Swayze og Woopi Goldberg fra 1990. Filmen modtog i sin tid en Oscar for bedste manuskript og nu har musicalen af samme navn Danmarkspremiere i en pragtopsætning, der ikke overlader noget til tilfældigheden: Alt simpelthen bare funker i den rørende, men også smukke og meget sjove musical.
Handlingen foregår i New York, og selvom det er en trist historie om at miste sin kæreste, sin tilkomne og livet, så er det samtidig en skøn historie om at beskytte den, man har kær.

Omdrejningspunktet er tre tæt forbundne mennesker: Det unge forelskede par, Sam spillet af Mikkel Moltke Hvilsom, og hans kæreste Molly, spillet af Frederikke Vedel. Desuden er der Sams ven og kollega Carl, spillet af Johannes Nymark.
I forbindelse med et røveri bliver Sam skudt og derved mister Molly sit livs kærlighed, og Carl sin bedste ven. Nok dør Sam, men han genopstår som det for Molly og alle andre usynlige spøgelse, the Ghost, der på bedste vis forsøger at beskytte sin elskede mod nye farer. Undervejs får han hjælp af spåkonen Oda Mae, spillet af Sara Gadborg.
Hele skuespillertruppen gør en fortræffelig indsats, men især skal fremhæves Mikkel Moltke Hvilsom, Frederikke Vedel og ikke mindst Sara Gadborg, der får teatertaget til at lette som Oda Mae. Hun er helt ustyrlig morsom og overgår til fulde Whoopi Goldberg, der ellers fik en Oscar for bedste kvindelige birolle.
Instruktør og koreograf Tobias Larsson har fået maks ud af den danske oversættelse ved Thomas Bay og Helle Hansen, mens Rikke Juellunds scenografi er uovertruffen og totalt gennemtænkt.
Denne anmelder ser gerne forestillingen igen og igen, for man kommer gennem hele følelsesregistret. Det ene øjeblik nyder man sange, skuespilpræstationer, kulisser og kostumer og det næste sidder man på kanten af stolen i spænding, samtidig med man tænker, hvordan gik det lige for sig.
The Ghost er ren magi for hjerne og lattermuskler, et overdådigt sceneshow, og derfor er den berettiget til sine seks stjerner.

Spilleplan: På turne til Musikkens Hus, Aalborg, Vejle Musikteater, Musikhuset Esbjerg og fra 12. til 21 april Tivolis koncertsal.

Fotos: Martin Mydtskov Rønne