Page 31

FrilandsLiv - Tirsdag den 18. april 2017

31 Ingredienser: 1 kalveculotte Flagesalt og friskkværnet sort peber Koldpresset jomfruolivenolie Forårssalat 1 bundt grønne asparges 2 dl ærter - optøede eller friske. 1 stor salathoved efter smag 1 dl græskarkerner 3 forårsløg Et lille bundt dild Dressing 6 spsk. koldpresset jomfruolivenolie Fintrevet skal fra 1 citron Saft fra ½ -1 citron, efter smag 1 tsk. flydende honning Lidt flagesalt og friskkværnet sort peber 4-6 personer Tilberedning: Gnub culotten godt med salt og peber, hele vejen rundt. Brun den gylden og lækker på begge sider i lidt olie, i en dyb pande. Stil derefter culotten i et ovnfast fad i ovnen ved 200°C i ca. 30-35 minutter. Tjek kernetemperaturen med et stegetermometer. Jeg går altid efter ca. 55°C, da stegen så er fin og rosa. Servér kalveculotten med forårssalat og et godt brød. Knæk bunden af de grønne asparges, og skær dem i mundrette stykker. Læg dem i en stor sigte sammen med ærterne. Kom lidt vand i en stor gryde, bring den i kog og kom sigten i gryden, læg låg over og damp ærter og asparges i 3-4 minutter. Vend lidt rundt i dem undervejs. Dyp dem derefter i iskoldt vand og lad dem dryppe af. Skyl salaten, slyng den tør og fordel den på et fad. Rist græskarkernerne sprøde på en pande i lidt olie, giv dem et drys salt og lad dem køle af på fedtsugende papir. Hak forårsløgene fint. Fordel ærter og asparges over salaten. Pisk eller ryst alle ingredienserne til dressingen godt sammen, smag den godt til og fordel den over salaten. Drys til sidst salaten med ristede græskarkerner, hakkede forårsløg og friske dildkviste. Servér salaten til kalveculotte sammen med et godt brød. Ka lveculotte med forårssalat Leveret af: Danske Slagtermestre


FrilandsLiv - Tirsdag den 18. april 2017
To see the actual publication please follow the link above