Page 26

FrilandsLiv - tirsdag d. 24. januar 2017

26 Whisky med smag af kirsebær Midt i december åbnede Stauning Whisky for salg af en whisky, der hedder ”Kjesp”, som er en gammel vestjysk udtale af kirsebær. Whiskyen er lavet sammen med Frederiksdal Kirsebærvin på Lolland. Først har den ligget fem år på bourbonfade og er afsluttet på kirsebærvinfade fra Frederiksdal Gods på Lolland. Den er let syrlig og har en rødlig farve. Ellers er det en rund og let drikkelig mild whisky, der kommer i et meget begrænset antal flasker. STAUNING WHISKY: Dansk whisky i verdensklasse FOR GODT 10 ÅR SIDEN BEGYNDTE NI WHISKY-ENTUSIASTER AT EKSPERIMENTERE MED DANSK KVALITETSWHISKY I ET NEDLAGT SLAGTEHUS I DEN VESTJYSKE LANDSBY STAUNING. DET GIK GODT, OG DET FIK VERDENS STØRSTE PRODUCENT AF SPIRITUS ØJE PÅ. De så ikke sig selv som iværksættere, de ni overvejende vestjyske whisky-entusiaster. De var gode venner og familie, og de nippede til whisky og kom på, at det kunne være spændende selv at fremstille whisky. En af dem havde et hjemmeslagteri i landsbyen Stauning mellem Skjern og Ringkøbing, og det blev indrettet til at rumme den første produktion af whisky. Konceptet var klart. De ville producere en dansk kvalitetswhisky helt fra bunden. - Det tager tid at fremstille whisky, siger Alex Højrup Munch, der er en af de ni stiftere og i dag står for salg og markedsføring i Stauning Whisky, der har tretten ansatte. - Vi glæder os til, at vi kommer til at stå side om side med nogle af de mest kendte spiritusbrands i verden, men Stauning Whisky vil altid være Stauning Whisky, siger Alex Højrup Munch. Fotos: Leif Hansgaard


FrilandsLiv - tirsdag d. 24. januar 2017
To see the actual publication please follow the link above